# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Ontheemd

Eli Wiesel

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Boedapest: herfst 1944: Ilonka, een jonge cabaretzangeres, ontfermt zich over de achtjarige Gamliël, een joods jongetje van Tsjechische afkomst. De vader van het kind is gearresteerd en zijn moeder verdwijnt ook, na hem te hebben toevertrouwd aan Ilonka. Zo begint het leven als ontheemde van Gamliël, die Peter is geworden en zijn naaste verwanten, zijn geloof en zelfs zijn naam moet missen.
New York: eind van de eeuw: Lili Rosenkrantz vraagt aan Gamliël of hij haar wil helpen het mutisme te doorbreken van een oude Hongaarse vrouw die ze verpleegt in het ziekenhuis. De vroegere statenloze, die Amerikaan is geworden, wordt overweldigd door een dwaas idee: zal hij Ilonka terugzien die hij in 1956, ten tijde van de opstand in Boedapest tegen de Sovjets, heeft moeten verlaten?
En dan komen de vele herinneringen weer boven aan een leven dat bestond uit ongeluk en hoop, uit angst en, onduidelijk waar vandaan, uit de wil om te leven. De liefde voor de ongrijpbare Esther. Het ongelukkige huwelijk met Colette. De relatie met de zo sensuele, intelligente en eigenzinnige Eva. En de oude vrienden die, net als Gamliël, hebben ervaren wat ontheemding betekent: Bolek, ontkomen aan een Pools getto; Diego, held van de Spaanse burgeroorlog; Gad, agent van de Mossad; Iasha, die slachtoffer is geweest van het stalinistische antisemitisme. En de barse wijsheid van Rabbi Zousia. En de talentloze auteurs voor wie Gamliël schrijft, terwijl hij zich alleen maar sterk bezighoudt met het voltooien van zijn “Geheime Boek”….
In één enkele dag zal de eeuwig ontwortelde ontdekken, dat hij zich moet verzoenen met zijn verleden en daarin eindelijk geworteld moet zien te raken.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Ontheemd”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.