# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Opgezadeld met elkaar

Regina Jennings

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Abigail Stuart dacht dat ze Jeremiah Calhouns weduwe was. Maar Jeremiah Calhoun is springlevend én knap én… boos. Toch zitten ze met elkaar opgezadeld.

Verpleegster Abigail Stuart heeft geen thuis en weinig opties meer. Daarom stemt ze ermee in te trouwen met een van haar patiënten, een dodelijk gewonde soldaat die beweert dat hij Jeremiah Calhoun heet. Door dit verstandshuwelijk krijgt Abigail recht op zijn stoeterij in het Ozark-gebergte, en heeft Jeremiah de zekerheid dat er na zijn dood iemand voor zijn zieke zus zal zorgen – een praktische oplossing voor hen allebei.

Na de oorlog komt Abigail haar aandeel in de afspraak na. Maar dan duikt de echte Jeremiah Calhoun op, gewond maar beslist nog in leven, en hij trekt Abigails verhaal direct in twijfel. Abigail is hevig in verwarring. Hoe moet ze verklaren dat ze deze Jeremiah Calhoun nog nooit heeft gezien, terwijl ze al twee maanden lang beweert zijn weduwe te zijn? Hoe kan ze hem ervan overtuigen dat ze niet op zijn stoeterij uit is? Abigail is vastbesloten haar nieuwe thuis niet op te geven, ook al is de praktische overeenkomst veranderd in een hoogst ongemakkelijk huwelijk…

Regina Jennings heeft Engels gestudeerd aan de Oklahoma Baptist University. Ze heeft diverse historische romans geschreven, en woont met haar gezin in Oklahoma City.

2 recensies/beoordelingen van Opgezadeld met elkaar

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  1865. De Amerikaanse Burgeroorlog loopt ten einde en Abigail Stuart, die haar bijdrage heeft geleverd met het verplegen van gewonden, heeft geen idee wat ze nu moet doen; een thuis heeft ze immers niet meer. Wanneer één van haar patiënten, die op sterven ligt, haar een voorstel doet, kan ze niet anders dan erop ingaan.

  Na het overlijden van haar man Jeremiah Calhoun, vertrekt Abigail naar het Ozark-gebergte om haar schoonmoeder en zieke schoonzus bij te staan en de stoeterij draaiende te houden. Eenmaal wat gewend aan haar nieuwe leven, komt de wérkelijke Jeremiah Calhoun opdagen, wat grote verwarring teweegbrengt. Met welke man was Abigail dan getrouwd? En hoe moet het verder nu ze hier eindelijk een thuis lijkt te hebben gevonden?

  Dit eerste deel van de serie ‘Ozark Mountain Romance’ is een feestje om te lezen. De standvastige Abigail laat zich niet zomaar uit het veld slaan door de koppige Jeremiah en de ingewikkelde situatie (het noodgedwongen met elkaar opgezadeld zitten) zorgt voor geweldig hilarische scènes. De familieleden van Jeremiah spelen ook een aanzienlijke rol en zijn een toegevoegde waarde voor het verhaal.

  Daarnaast lees je over de onrust in de nadagen van de oorlog. Struikrovers van beide partijen (zowel van de Unie als de Confederatie) teisterden het land met hun plunderingen. Dit zorgt voor enige spanning en is tevens een frisse wind binnen het genre boeken over de Amerikaanse Burgeroorlog, aangezien hierover (naar mijn weten) niet veel geschreven is.

  Komische stukken, een opbloeiende romance, dreigend gevaar en serieuzere thema’s als vertrouwen, vergeving, verzoening en herstel – die het verhaal diepgang geven – wisselen elkaar af en vormen tezamen met de (niet nadrukkelijke) christelijke boodschap een mooi geheel waardoor je geboeid blijft. Tegelijkertijd krijg je fraaie natuurbeschrijvingen voorgeschoteld die sfeer geven aan de roman. ‘Opgezadeld met elkaar’ is wat mij betreft genieten van begin tot eind en zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van historisch-romantische verhalen!

 2. Marie

  Marie-Lise

  Hartstikke gaaf, mooi en humoristisch boek. Fantastisch! Heerlijk meeslepend en romantisch. Precies zoals R. Jennings altijd schrijft. Ik ben dol haar boeken! En probeer ze allemaal te lezen, maar dit is 1 van de leukste boeken van haar! Een echte aanrader. En ook het tijdperk waar ze inactief is gewoonweg gaaf! Als je deze nog niet heb gelezen, doe het dan nu!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.