# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Pippa

Dani van Doorn

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

De nieuwste Regency roman van Dani van Doorn.

1816. Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren.
Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet één, maar zelfs twee mannen haar het hof gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden?

Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld?

Dani van Doorn is een van de vijf genomineerden voor de Valentijnprijs: ‘het beste romantische boek van 2019’. Haar stijl wordt omschreven als vlot leesbaar, meeslepend en humoristisch.

Met Pippa heeft Dani een heerlijke Regency romance geschreven die in dezelfde tijd speelt als de boeken van Jane Austen en Georgette Heyer.

1 recensie/beoordeling van Pippa

 1. Saskia Schouten

  Deze recencyroman speelt zich af in 1816 in het Engelse dorpje Farmham.
  Pippa en haar vader horen bij de landadel. Sinds haar moeder het gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven en wordt er over haar geroddeld.
  Haar vader gaat hertrouwen met Elza, Pippa vindt haar wel sympathiek. Maar omdat ze dan zelf niet meer het hoofd van de huishouding zal zijn, vertrekt ze voor onbepaalde tijd naar haar tante in Londen. Daar zijn de etiquetteregels veel strenger. Zo mag Pippa niet alleen over straat, het dienstmeisje moet mee. Pippa wil op zoek naar haar moeder maar ze mag van haar tante niet over haar praten.

  Pippa kent Ruben al haar hele leven, ze gaat met hem om als een broer. Maar om de fabriek van zijn familie te redden zou het praktisch zijn als ze met hem zou trouwen. Pippa heeft tijd nodig om daarin een besluit te nemen. Dan ontmoet ze Freddy, de vriend van Ruben. Met hem wandelt de romantiek haar leven binnen…

  De auteur schrijft meeslepend en vlot. Zoals al haar boeken is ook deze roman doorspekt met humor. Ook de diepgang ontbreekt niet.
  4 en een halve ster

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.