# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Recht op leven

Arthur Alderliesten

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 25 juli 2023
Jaar: 2023
Uitgever: Brevier

Beschrijving

Het boek: “Recht op leven” van Arthur Alderliesten is een aanzet voor een bio-ethiek van het levensbegin.

Rond het levensbegin zijn er allerlei medische en wetenschappelijke ontwikkelingen edie ethische vragen oproepen. De voornaamste daarvan cirkelen rond de status en de beschermwaardigheid van menselijk embryonaal leven in verhouding tot nieuwe biomedische technologieën,

Arthur Alderliesten wil aan de hand van Bonhoeffers inspirerende concept van ‘natuurlijk leven’ een bijdrage leveren aan de bezinning op actuele bio-ethische ontwikkelingen rond het levensbegin.

Alleen door Christus, als oorsprong, doel en wezen van het leven, kunnen wij de bestemming van het natuurlijke leven kennen. Het recht op leven is gegeven met het leven zelf.

Verder gaat Alderliesten onder andere in op een waarschuwende vergelijking tussen de argumentatie rond de oude eugenetica van uit de Nazi-tijd en de huidige (eu)genetica van onze tijd.

Arthur Alderliesten (1979) is directeur van Schreeuw om leven en projectcoördinator ethiek bij het prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut. Hij studeerde achtereenvolgens bedrijfskunde, communicatie en theologie en ethiek. Hij publiceert regelmatig over Dietrich Bonhoeffer en medisch-ethische onderwerpen. Recent verschenen van hem: Zijn als Christus (2020), Stervenskunst bij Luther (2021) en Goede zorg rond het levenseinde (2022)

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Recht op leven”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.089 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.