# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Revolutie van het denken

radicale Verlichting en de wortels van onze democratie

Jonathan Israel

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 9 september 2011
Jaar: 2011
Uitgever: Van Wijnen

Beschrijving

Democratie, het vrije woord, tolerantie en individuele vrijheid, al deze waarden hebben in de beleving van de westerse mens een vanzelfsprekendheid gekregen, die er niet altijd geweest is. Toen ze voor het eerst naar voren werden gebracht waren deze ideeën zeer radicaal. In Revolutie van het denken gaat Jonathan Israel terug naar de filosofische wortels van onze democratische rechtsstaat: de Radicale Verlichting.

“Dit boek is zonder meer geslaagd. Het geeft een helder overzicht van Jonathan Israels ideeën over de Radicale Verlichting en haar fundamentele belang voor de moderne democratie.”

Uit de Inleiding:

“Radicale Verlichting is het ideeënstelsel dat, historisch gezien, de hoofdrol speelde bij de vorming van de meest fundamentele maatschappelijke en culturele waarden van de westerse wereld in de post-christelijke tijd. Op zichzelf verleent dit al groot belang aan de geschiedenis van deze beweging. Maar dit gedachtegoed is tevens in veel Aziatische en Afrikaanse landen, en nu ook in Rusland, de voornaamste bron van hoop en inspiratie geworden voor talloze belaagde en geplaagde humanisten, egalitaristen en verdedigers van mensenrechten die, vaak met geringe kans op succes, heldhaftig opkomen voor beginselen van menselijke vrijheid en waardigheid, voor vrouwen, minderheden, homoseksuelen en ex-gelovigen, en die daarbij te maken krijgen met herlevende vormen van fanatisme, onderdrukking en vooroordeel wier macht zich vandaag op veel plaatsen in de wereld onweerstaanbaar lijkt uit te breiden.”

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Revolutie van het denken”

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.