# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Sidney Chambers en de schaduw van de dood

James Runcie

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 22 juni 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een ‘cosy crime’ detectiveroman over een Engelse dominee in de jaren vijftig.

‘Sidney Chambers en de schaduw van de dood’ van James Runcie is het eerste deel in de reeks waarop de populaire BBC-serie Grantchester is gebaseerd.

Engeland, 1953. Sidney Chambers is de 23-jarige, vrijgezelle predikant van Grantchester. Als er een dode valt in zijn gemeente, ontdekt hij dat hij een belangrijk voordeel heeft ten opzichte van Geordie Keating, zijn vriend bij de recherche: hij kan op plaatsen komen waar anderen niet worden toegelaten.

Wanneer hij Geordie begint te helpen bij zijn zoektocht naar de moordenaar, ontdekt hij dat zowel een detective als een predikant nooit een seconde rust heeft. Behalve voor een potje cricket, een glas bier en een interessante Duitse weduwe…

1 recensie/beoordeling van Sidney Chambers en de schaduw van de dood

  1. Yvonne8

    Yvonne8

    De jonge dominee Sidney Chambers weet samen met zijn vriend Inspecteur Keating verschillende moorden, diefstal en ontvoeringen op te lossen die zich in Grantchester voordoen. Tegelijk worstelt Sidney met de tijd die dit in beslag neemt en het gevoel dat hij daardoor zijn roeping als predikant tekort doet. Voor dat ik het in de gaten had, was de eerste moord al opgelost (na 80 pagina’s); toen begreep ik dat het allemaal korte misdaadverhalen zijn zoals dat ook in de 1 uur durende BBC-detectiveserie het geval is. Dat maakt dat ik het boek wat vind tegenvallen, ik laat me liever langer meevoeren in een verhaal. Verder is het een typisch Britse stijl, Britse humor en wat oubollig; maar wellicht heeft de schrijver dat bewust gedaan omdat het zich afspeelt in de jaren ’50. Daar is James Runcie dan wel in geslaagd.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.