# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Spoorloos

Deborah Raney

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2013
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

Wat is je gelofte waard als je vrouw van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn? Als zijn vrouw Jill hem op een morgen, na twintig jaar huwelijk, een kus geeft voor hij de deur uitgaat, heeft Mitchell nog geen idee dat zijn leven die dag voorgoed zal veranderen. Bij zijn thuiskomst treft hij een leeg huis aan en uren later heeft hij nog steeds niets van Jill gehoord. Omdat het politieonderzoek nergens toe leidt, roept Mitchell de hulp in van Jills vriendin Shelley. Terwijl zij samen verder zoeken naar aanwijzingen, wordt hun vriendschap steeds hechter.

2 recensies/beoordelingen van Spoorloos

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Frea Kroese

  Jill Brannon verdwijnt van het ene uur op het andere is ze nergens meer te vinden. Vreselijk. Wat een impact heeft dat op haar man, haar kinderen, haar ouders, haar vriendin. Dit boek vertelt het verhaal door de beleving van Mitchell, Jills man en Shelley, Jills beste vriendin en buurvrouw. Mitchell wil zelf onderzoek doen, maar dat stuit op verzet bij de politie en bij de mensen die al gehoord zijn, maar de martelende onzekerheid, het diepe gemis, het feit dat je niet kunt rouwen als er geen lichaam is en je geen idee hebt of ze dood is of niet. Hij gaat door alle stadia heen, maar dan ook nog verschillende keren. Het lijkt achteraf of de hond het allemaal beter aanvoelt dan de mensen die in Jills leven een grote rol spelen.
  Hoewel dit verhaal een roman is, wil je met Mitchell dat er een oplossing komt, een eind aan de onzekerheid. Je gunt hem zo dat hij verder kan, in ieder geval zou kunnen rouwen en dan verder.
  Omdat Shelley veel ondersteuning geeft ontstaat er een warme band tussen Mitchell en haar. Maar te dichtbij mag het niet komen omdat de loyaliteit naar vrouw en buurvrouw voorop staat. Stel als Jill terugkomt en dan moet constateren dat haar man verliefd is geworden op de buurvrouw, alleen vanwege het feit dat zij verdwenen was, dat wil natuurlijk niemand. En zo proberen Mitchell en Shelley een weg te vinden in de verwarrende weg die ze afzonderlijk van elkaar en soms heel dicht bij elkaar gaan.
  Mooi om te lezen. Interessant om je in te kunnen leven in mensen die een dierbare zijn verloren maar diegene nooit een graf hebben kunnen geven en geen plek hebben om naartoe te gaan.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.