# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Strumpelkenshoef

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2011
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Jakob Knubbe woont in Noord-Brabant in de grensstreek met België. Misoogsten dwingen hem om op ‘Strumpelkenshoef’ bij Strumpele Gard om hulp aan te kloppen.
Deze eigenaardige bewoner van het boerenlandhuis geeft hem een paard mee onder voorwaarde dat hij het dier voor een bepaalde datum zal moeten betalen of weer zal moeten afstaan. De nood klimt zo hoog dat Jakob Knubbe, ondanks de weerstand van zijn vrouw, gaat smokkelen. Het lukt hem inderdaad het paard te betalen.
Wanneer hij ‘s nachts zijn broer net over de grens opzoekt om afstand te doen van zijn geweer, wordt de trouwe veldwachter Lubach neergeschoten door Arend van Lingen. Jakob komt daar echter voor in de gevangenis terecht. In de rechtszaal wordt de moord opgehelderd. Jakob krijgt zijn vrijheid terug.
Voor Strumpele Gard breekt er een kritiek ogenblik aan wanneer door het onweer zijn bezittingen verbranden en zijn enige dochter Waldien in het rokende huis om hulp roept. De eerst zo trotse eigenaar van Stumpelkenshoef leert bidden om haar behoud.

Schippers ontleende ook voor dit boek zijn stof aan ware gebeurtenissen die mensen hem vertelden. Juist door het echte leven als achtergrond en zijn rake typering van de mensen wiens levens hij beschrijft, worden zijn boeken ook nu nog door duizenden gelezen.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Strumpelkenshoef”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.