# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Toekomstnevel

Kirstin Rozema

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 26 april 2022
Jaar: 2022
Uitgever: Zomer & Keuning
Categoriën:

Beschrijving

Ad en Marina vieren vakantie op een camping Kroatië. De 65-plussers hebben het er best naar hun zin en genieten van de rust, maar Ad is niet zichzelf. Wanneer hij voor de zoveelste keer de koffiekopjes uit zijn vingers laat vallen, krijgt het echtpaar grote ruzie. Een ruzie, die hun leven op zijn kop zet. Want Ad komt niet uit zijn woorden, en valt plotseling op de grond. Marina belt in paniek met hun enige dochter Jessica en vraagt haar zo snel mogelijk te komen. Maar hun dochter is ruim 1300 kilometer weg van hun en staat met haar rug tegen de muur.

‘Toekomstnevel’ is een meeslepende roman van Kirstin Rozema en het vervolg op haar novelle ‘Thuis in het huys’, waar we dochter Jessica al eerder ontmoetten.

1 recensie/beoordeling van Toekomstnevel

 1. dianesboekenhoekje

  dianesboekenhoekje

  Kirstin Rozema heeft haar sporen in het schrijversvak al verdiend, ze schreef meerdere romans, kinderboeken en een thriller serie. Daarnaast is ze mijn collega bij de organisatie van het Valentijnfeest en het Hermes Thriller Award de boekenwedstrijden en – schrijfwedstrijden die daarbij horen.

  Toekomstnevel is een roman waarin het verhaal van Jessica en Mark die elkaar ontmoet hebben toen ze in het Riethuys kwamen wonen maar is heel goed los te lezen van dit verhaal. In dit boek staan de ouders van Jessica meer centraal. Wouter (niet Ad) en Marina zijn aan het genieten van een heerlijk camper rondreis als Wouter ineens achteruitgaat. De eerste conclusie is oververmoeid maar al snel blijkt er meer aan de hand te zijn en Marina belt in paniek hun dochter om hun op te halen, zij kan namelijk de camper niet terugrijden naar Nederland. Een spannende reis volgt en eenmaal thuis houdt de rollercoaster niet op.

  Het verhaal waarom dit boek draait begint al snel. Marina en Wouter zijn op reis met de camper maar Kirstin Rozema laat al dingen gebeuren die laten zien dat het niet helemaal lekker loopt. Hun dochter Jessica zit niets vermoedend in Almelo te werken als ze een paniektelefoontje krijgt. Haar buurman Mark biedt aan om mee te gaan en wordt zo het verhaal ingezogen. Jessica’s vader gaat per dagdeel achteruit en op het laatst is het een race tegen de klok om hem op tijd in het ziekenhuis te krijgen. Daar krijgen ze heel slecht nieuws. Wouter heeft de ziekte Creutzfeldt-Jakob.

  Kirstin heeft een meer dan ontroerend verhaal geschreven met veel emotionele momenten over deze vreselijke ziekte. Knappe lezer die tijdens het lezen niet geraakt wordt of een traan moet laten. Kirstin raakt met haar pen echt de gevoelige kanten aan zonder daarin door te slaan. Ze beschrijft heel mooi wat het met de persoon en zijn naasten doet als iemand van het ene op andere moment ziek wordt. De pijn is voelbaar tussen de regels door.
  Ze vertelt ook over Creutzfeldt-Jakob met de symptomen die erbij horen zonder dat het een heel medisch verhaal wordt. Ze laat wel heel goed zien hoe moeilijk het is om een diagnose te stellen. En welke problemen er bij komen als dit je overkomt.
  Laten we ook de mooie rol voor de Twente Wens Ambulance niet vergeten. Wat goed dat deze organisatie er is en dat Kirstin er ook aandacht aan geeft.
  Daarnaast kan Kirstin soms wel net iets te praktisch zijn als ze precies vertelt hoe alles in zijn werk gaat. Dat doet ze bijvoorbeeld door uit te leggen hoe Mark en Jessica zich voorbereiden op de reis naar Kroatie of waarom Jessica later in het verhaal zomerjurkjes meeneemt.
  De romantiek is gelukkig niet vergeten en volop aanwezig want vonden Jessica en Mark elkaar al leuk in het vorige verhaal, nu komen ze door de omstandigheden veel dichter bij elkaar. Gelukkig hebben ze ook woordenwisselingen of een enkele ruzie en is niet alles pais en vreé .

  Het boek krijgt van mij vijf sterren omdat met alles wat Kirstin wil vertellen over de hoofdpersonen, die ziekte die centraal staat dat ze de lezer niet vergeet en van begin tot einde weet te vangen met dit boek.

  Toekomstnevel is een mooi verhaal met een bijzonder einde. Vooral omdat Kirstin in het nawoord schrijft dat het verhaal al in grote lijnen op papier stond voor ze iemand ontmoette die deze ziekte van dichtbij meemaakte met haar vader en er meerdere overeenkomsten waren tussen Wouter en hem. Dat geeft mij weer kippenvel!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.