# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Twee werelden

Elizabeth Musser

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter !

Zoek en bestel via

Publicatiedatum: 7 juni 2016
Jaar: 2016
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

De historische roman ‘Twee werelden’ van Elizabeth Musser is het eerste deel in haar serie over de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog.

Frankrijk, 1961. Gabriëlle Madison, de dochter van een naar Senegal uitgezonden zendingsechtpaar, komt voor het volgen van een zomercursus naar Frankrijk en wordt verliefd op docent David Hoffman. David is een jood, die als enige van zijn familie de vernietigingskampen heeft overleefd. Hij kan niet vergeten, en al helemaal niet vergeven, wat hem is aangedaan. Gabriëlle raakt in gewetensnood door haar gevoelens voor deze cynische jongeman. Buiten haar medeweten betrekt hij haar bij zijn activiteiten die verband houden met de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Al Gabriëlles opvattingen over geloof en vergeving lijken niet meer te kloppen. Ver van huis en gevangen in een gevaarlijk web van intriges beseft ze dat ze nog heel veel moet leren.

‘Twee werelden’ verscheen eerder onder de titel ‘Beladen verleden’. De serie gaat verder met ‘Twee testamenten’ en ‘Twee bestemmingen’.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Twee werelden”