# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Vederlicht

Julie Cantrell

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Liefde
Jaar: 2016
Categorie:

Beschrijving

`Veren: hoe groot ze ook zijn, welke vorm of kleur ze ook hebben – goedbeschouwd zijn ze allemaal hetzelfde. Ze zijn zacht, teer. Maar ze hebben een verborgen eigenschap: ze zijn ijzersterk.’
Als Amanda Salassi op de vooravond van orkaan Katrina als begeleidster meegaat met het schoolreisje van haar twaalfjarige dochter Ellie, wordt haar grootste angst bewaarheid: Sarah, de beste vriendin van haar dochter, verdwijnt spoorloos in het moerasland van Louisiana. Amanda’s hele wereld stort binnen korte tijd volledig in. Amanda realiseert zich dat ze het heft in eigen handen moet nemen, voordat het te laat is. De niet aflatende zoektocht naar Sarah wordt voor Amanda tegelijkertijd een persoonlijke zoektocht naar hoop en zin in tijden van tragedie en ondraaglijk verlies.
Een meesterlijk portret van liefde en moed in een gebroken wereld.

1 recensie/beoordeling van Vederlicht

  1. Wonder van woorden

    Wonder van woorden

    Het zal één van je ergste nachtmerries zijn: een kind kwijtraken dat aan jouw zorg was toevertrouwd. Welke immense impact dit heeft op de (dichtste) naasten van Sarah – met name op Amanda en haar gezin – komt uitgebreid aan bod: schuldgevoelens, vechten tegen de wanhoop die je dreigt te verstikken, depressie, het uiteenvallen van een gezin en verlies (van geloof).

    Er wordt ruim aandacht besteed aan al het werk dat verzet wordt om Sarah te vinden. Daarnaast heeft de schrijfster de orkaan Katrina een plek in dit verhaal gegeven; het is mooi en treffend om de parallel te zien met de innerlijke ‘orkaan’ die woedt bij de mensen die getroffen zijn door de tragedie van Sarahs ontvoering.

    ‘Vederlicht’ is echter niet enkel deprimerend en afschuwelijk. Het laat zien dat er te midden van de inktzwarte duisternis een vonk van licht en hoop is, dat we geliefd en waardevol zijn. Deze psychologische roman getuigt van moed, (geloofs)vertrouwen en veerkracht ten tijde van onmetelijk verdriet en pijn. Een aangrijpende en tegelijk prachtige vertelling die je niet snel loslaat.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.