# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

Ver bij jou vandaan

Lynn Austin

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 1 november 2010
Jaar: 2010
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

In de roman ‘Ver bij jou vandaan’ van Lynn Austin zijn de bewoners van een appartementencomplex op elkaar aangewezen als de Tweede Wereldoorlog elk aspect van hun leven binnendringt.

1943, Brooklyn, New York. Het hart van de twaalfjarige Esther Shaffer breekt als haar vader kort na de dood van haar moeder vertrekt om te vechten tegen nazi-Duitsland. Hoe kan hij haar en haar broertje Peter zo aan hun lot overlaten? Buurvrouw Penny Goodrich is al jaren in stilte verliefd op de man en ziet haar kans schoon. Zij biedt aan voor Esther en Peter te zorgen in de hoop dat hun vader haar eindelijk zal zien staan.

De Joodse huisbaas van het complex, Jacob Mendel, volgt intussen gespannen de nieuwsberichten. Zijn zoon zit vast in het door oorlog geteisterde Hongarije. Hij durft nauwelijks nog te geloven in een goede afloop – of worden zijn gebeden toch verhoord?

Lynn Austin is de bestsellerauteur van onder andere ‘Eva’s dochters’, ‘De boomgaard’ en de Bijbels-historische serie ‘De wederopbouw van Jeruzalem’.

3 recensies/beoordelingen van Ver bij jou vandaan

 1. chris10e

  chris10e

 2. Martijn

  Martijn

  Al jarenlang is Lynn Austin een van de bestverkopende auteurs van de christelijke boekenmarkt. Met Ver bij jou vandaan, oorspronkelijk in 2010 verschenen als While We’re Far Apart, schreef ze een pakkend verhaal dat in 2011 de Christy Award in het genre Historische fictie won.

  In Ver bij jou vandaan draait het verhaal om de jonge vrouw Penny, die een vrij onopvallend bestaan als buskaartjesverkoper heeft. Van jongs af aan is ze verliefd op haar buurjongen Eddy, die echter tot haar spijt met de knappe Rachel trouwde. Maar bij een tragisch ongeluk kwam zij om het leven, en liet ze Eddy met haar twee kinderen Esther en Peter achter. Als de oorlog uitbreekt, besluit de door rouw gebroken Eddy zich in te schrijven bij het leger. Hij vertrouwt zijn kinderen toe aan de zorgen van Penny, die zich daarvoor maar al te graag beschikbaar stelt. Ze trekt in bij de kinderen, in het appartement boven de woning van Jacob Mendel, die bij hetzelfde ongeluk zijn vrouw verloor.

  Terwijl Eddy naar het front wordt gestuurd, leert Penny om op eigen benen te staan, ver weg van de benauwende invloed die haar ouders tot dan toe op haar hadden. Ze meldt zich zelfs aan als buschauffeuse, een functie die beschikbaar kwam doordat zoveel mannen met het leger naar Europa trokken. Langzaamaan wint ze het vertrouwen van de kinderen, die haar de eerste tijd vooral als een indringer zien. Tegelijkertijd moet ze leren omgaan met een geheim uit haar eigen familie, dat haar hele jeugd in een ander daglicht zet.

  Elk van de hoofdpersonages in Ver bij jou vandaan heeft op een of andere manier te maken met verlies en de gebrokenheid van het leven. Jacob Mendel leeft in angst over zijn zoon die in Hongarije woont en ieder moment kan worden opgepakt door de Duitsers. Bovendien verwijt hij God de dood van zijn vrouw, en voelt hij zich in de steek gelaten door zijn Joodse vrienden. Penny heeft om te gaan met een verlangen naar de onbereikbare liefde uit haar jeugd, maar ook met het gebrek aan tastbare liefde van haar ouders.

  Lynn Austin beschrijft boeiend hoe het leven in de Verenigde Staten doorging terwijl een groot deel van de mannen aan het front in Europa en Azië vocht. Haar schrijfstijl is niet heel opvallend, maar ze weet de juiste toon te pakken bij het in beeld brengen van de ontwikkeling die Penny, Jacob en de kinderen doormaken. Een mooi – soms wat te rooskleurig – verhaal over de leiding van God, liefde en doorzettingsvermogen in donkere tijden.

 3. Renaat

  Heel mooi boek van Lynn Austin. Je leeft mee met de hoofdpersonen, absoluut een aanrader voor als je van boeken over de oorlog houdt.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.