# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Vergeven

Waarom zou je? En hoe doe je het?

Tim Keller

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2023
Uitgever: Van Wijnen
Categoriën:

Beschrijving

Van Tim Keller verschijnt nu het boek: Vergeven, waarom zou je? En hoe doe je het? Vergeven op een betekenisvolle manier is één van de moeilijkste opdrachten voor een mens. Maar als je het nalaat , zullen rancune en wrok je van binnenuit opeten.

Er zijn mar weinig mensen die de middelen en tools hebben om anderen helemaal te vergeven en door te gaan met hun leven. Vergeving is een essentiële vaardigheid, een morele noodzaak en een religieus geloof dat direct tot de kern komt van wat het betekent om mens te zijn.

In het boek Vergeven laat Tim Keller aan de lezer zien waarom het zo belangrijk is en hoe je kunt vergeven. Hij legt in detail de stappen uit die je moet zetten om door te kunnen met je leven, zonder gerechtigheid of menselijkheid tekort te doen.

In zijn nieuwe boek Vergeven: laat Tim Keller zien dat de sleutel tot het begrijpen van vergeving op menselijk niveau is om het te baseren op Gods vergeving die beschikbaar is door het kruis van Christus. Losgemaakt van deze verticale bron is menselijke vergeving in wezen een farce – niet in staat om verzoening te bieden of onrechtvaardigheid in een boze wereld te bestrijden.

In een interview zegt Tim Keller op de vraag: Hoe maakt onze therapeutische cultuur vergeving moeilijker?, daarover:

Het verandert het motief. De therapeutische reden voor vergeving is eigenbelang en zelfactualisatie. Je doet het strikt voor je eigen geestelijke gezondheid, je eigen ‘vrijheid’, je eigen gemoedsrust. Echte christelijke vergeving kan je al die dingen brengen, maar dan als bijproducten. Het grondmotief van Bijbelse vergeving is ten eerste om God te eren – om te vergeven zoals hij jou heeft vergeven – en ten tweede om verandering teweeg te brengen voor het algemeen welzijn. Je zou moeten willen dat de boosdoener berouw toont ter wille van hem of haar, ter wille van God en ter wille van mogelijke toekomstige slachtoffers.

Het therapeutische motief van eigenbelang zal niet echt werken. Als vergeving er alleen maar om draait je gelukkiger te maken, nou, veel mensen vinden dat het koesteren van wrok heel plezierig is!

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Vergeven”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.089 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.