# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Vertekend beeld

Elisabeth Elliot

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 25 juni 2023
Jaar: 2023
Uitgever: Brevier
Categoriën:

Beschrijving

De christelijke roman “Vertekend beeld” verscheen voor het eerst in 1966 en is de enige roman van Elisabeth Elliot, zendeling uit Ecuador.

Margareth, een 25 jaar oude zendeling, reist vol idealen naar het Andes gebergte in Ecuador om onder de Indianen te werken. Ze ziet aanvankelijk weinig vrucht op haar werk, maar stijgt in aanzien vanwege haar aandeel bij de geboorte van een baby in stuitligging.

Ze werk daarnaast aan een vertaling van de Bijbel in de lokale taal. Maar dan vindt er een tragische gebeurtenis plaats waarin Margareth ook een aandeel heeft. Een gebeurtenis die haar beeld van zendingswerk, van haarzelf en vooral haar beeld van God ingrijpend verandert.

De rauwe werkelijkheid van het zendingsleven bleek niet overeen te komen met het ideaalbeeld dat veel Amerikaanse lezers hadden. Men kon zich niet voorstellen dat God een afloop zoals in dit boek zou toestaan. Maar Elisabeth schreef uit ervaring. Ze had als zendelinge heel wat teleurstellende ervaringen gehad. ‘Tja, lieve mensen, dat doet Hij toch echt’ reageerde ze dan.

Dit verhaal geeft niet alleen een realistisch beeld van zendingswerk, maar stel de lezer ook indringende vragen over het eigen Godsbeeld.

Elisabeth Elliot (1926-2015) was zendeling in Ecuador en later een geliefd spreker en schrijver. Haar eerste man, Jim Elliot, werd vermoord door de Indianen dij hij met het Evangelie wilde bereiken. Haar levensdoel was om God te dienen én te volgen, langs begrepen én onbegrepen wegen.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Vertekend beeld”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.089 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.