# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

Voor de liefde in het zadel

Karen Witemeyer

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 25 januari 2021
Jaar: 2021

Beschrijving

Gekweld door herinneringen aan de oorlog staat voormalig cavalerieofficier Matthew Hanger nu aan het hoofd van een groepje huurlingen die bekendstaan als Hanger’s Horsemen – levende legendes in het negentiende-eeuwse Texas. Ze nemen het op voor onschuldigen en verschaffen recht aan onderdrukten. Maar als de kogel van een veedief een van hen op het randje van de dood brengt, zijn zíj degenen die hulp nodig hebben.
Dokter Josephine Burkett is eraan gewend dat mannen met één blik op haar rokken haar medische vaardigheden in twijfel trekken. Maar nieuw voor haar is dat een man onmiddellijk van gedachten verandert en zelfs aanbiedt om haar te  assisteren tijdens een operatie. Met zijn trouw aan zijn zieke vriend wint Matthew Josephines respect, en als haar broer ontvoerd is, wordt hij haar enige hoop op redding.
Als het plan helemaal misloopt en Josephine tussen twee vuren komt te zitten, moet Matthew alles opofferen – misschien zelfs zijn team – om haar te bevrijden.

3 recensies/beoordelingen van Voor de liefde in het zadel

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Een ruige, heldhaftige ex-militair vormt de mannelijke hoofdfiguur in dit 19e-eeuwse, Texaanse verhaal, met daarnaast een knappe, vrouwelijke dokter die haar mannetje staat. Net zoals in eerdere boeken van de schrijfster, ontbreekt ook nu de romantiek en (subtiele) humor niet. Verder is er, met name in de tweede helft, voldoende avontuur en spanning die je aandacht weet vast te houden.

  Dat de personages niet volmaakt zijn (door fouten en verkeerde keuzes) en worstelingen in het leven ervaren, maakt ze menselijk en realistisch, waardoor je je wellicht in (één van) hen zult herkennen. De diepere laag in deze roman – durven vertrouwen op God in plaats van zelf de regie te willen houden – is een mooie, waardevolle levensles.

  ‘Voor de liefde in het zadel’ – het eerste deel over de Hanger’s Horsemen – is een heerlijk en meeslepend historisch-romantisch verhaal met thema’s als overgave, Gods voorzienigheid en tweede kansen dat doet uitzien naar de rest van de serie!

 2. Ca

  Ca

  Weer een prachtig boek van Karen Witemeyer, vol romantiek en humor. Ik hoop dat deel twee snel uitkomt, want ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat met de Horsemen!

 3. Wendy

  Wendy

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.