# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Vreewalds molen

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2013
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Gijs Post keert als geridderde soldaat terug uit Nederlands-Indië. Wanneer hij merkt dat zijn zus Sanna door haar dronken man vreselijk mishandeld wordt, slaat hij hem bijna dood. Gijs moet ervoor in het gevangenhok boeten. Na zijn ontslag uit de gevangenis betrekt hij samen met Sanna de verwaarloosde woning van de reeds overleden scharenslijper Lonneker.

In diens schuur vindt hij een tweetal geweren, waarmee hij gaat stropen. De gezelligheid en de drank die Gijs biedt, oefenen grote aantrekkingskracht uit op de jongens uit het dorp. In het bijzonder sluit de stroper vriendschap met Henk, de oudste zoon van de molenaar van de Vreewalds molen.

Wanneer Gijs in de buurt van de Vreewalds molen door noodweer overvallen wordt en onder zijn hondenkar terechtkomt, komt Wouter Vreewald hem te hulp. Gijs leert Frans, de muzikale zoon van de molenaar, waarderen en komt tot inkeer. Als Henk zich als dienstdoende huzaar te buiten gaat tegenover zijn meerdere in het leger, treedt hij op als bemiddelaar.

Boer Mungel zegt Gijs het huurcontract op. Hierdoor van streek geraakt, kan hij de verleiding niet weerstaan om weer te gaan stropen. Dat wordt zijn laatste schot …

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Vreewalds molen”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.041 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.