Beschrijving
Ze buigt zich voorover om een eerste glimp op te vangen van dit bergdorpje dat ze in haar hart heeft gesloten, maar er is iets veranderd…
Na een lange zomer bij haar familie in het oosten, keert Elizabeth Thatcher vol verwachting terug naar haar geliefde Coal Valley. Maar er staat haar wat te wachten… en niet alleen goeds, naar het schijnt. Dit betreft vooral haar dierbare leerlingen. Zal ze zich aan deze enorme veranderingen kunnen aanpassen?
Haar Mountie, Jarrick Thornton, heeft haar nog niet ten huwelijk gevraagd, maar ze weet al wel wat ze zal zeggen. Zijn verplichtingen roepen hem veel vaker uit de vallei dan haar lief is, maar met geduld – en een aanzienlijk misverstand – leren ze elkaar steeds beter kennen.
Maar in Beths gedachten doemt een donkere wolk op: waar ligt hun toekomst? Als agent van de Royal Canadian Mounted Police kan Jarrick overal gestationeerd worden … maar hoe moet het dan met haar aanstelling als leerkracht in Coal Valley?
Beth doet haar best om elke hindernis zo goed mogelijk te nemen, maar schat ze de situaties wel goed in? Goede bedoelingen leiden niet altijd tot goede resultaten…
Wonder van woorden –
‘Waar hoop regeert’ is het derde en laatste deel van de serie ‘Terug naar het westen van Canada’, waarin lerares Beth Thatcher de hoofdrol speelt. En ook nu maakt ze weer van alles mee. Haar worsteling met alle veranderingen in het mijndorp, waar ze zelf nauwelijks tot geen grip op heeft, en haar gepieker over de toekomst, bieden genoeg afwisseling tijdens het lezen.
Het verhaal bevat, net als de eerste twee delen, een aantal inspirerende (geloofs)lessen, zoals vooroordelen herzien en ‘vijanden’ leren liefhebben. Ook komt Beth erachter dat zwijgen niet altijd goud is. En hoewel het boek zeer toegankelijk is, had het wel met wat meer tempo geschreven mogen worden. Daarnaast voelt het soms wat gekunsteld aan. Al met al is deze eenvoudige en prettige roman over vooringenomenheid, miscommunicatie en vergeving, een mooie afsluiting van de trilogie.