# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Wilhelmus à Brakel

Een gedreven dienaar in Gods kerk

W. Fieret

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 10 oktober 2016
Jaar: 2016
Uitgever: Den Hertog

Beschrijving

Vader Brakel. Dat is de erenaam die Wilhelmus à Brakel (1635-1711) al tijdens zijn leven droeg. Waarom werd deze predikant uit de traditie van de Nadere Reformatie op deze manier aangeduid? De Redelijke Godsdienst, zijn populaire dogmatiek die behalve leerstellig ook praktisch van aard is, blijkt een belangrijke reden voor het gezag en de bekendheid van À Brakel te zijn.

In deze biografie wordt À Brakel in het kader van zijn tijd geschetst als een predikant die op diverse terreinen van zich liet horen. Hij trad op toen door het overheidsoptreden de onafhankelijkheid van de kerk werd bedreigd. Ook nam hij naar aanleiding van de labadistische crisis een duidelijk standpunt in.

Enerzijds was À Brakel een strijdvaardig man, anderzijds gaf hij in zijn lange loopbaan in vier Friese gemeenten en als stadspredikant in Rotterdam op pastorale wijze geestelijk leiding aan vele honderden gemeenteleden. Zijn persoonlijke geestelijke vorming, waarin zijn vader Theodorus à Brakel een belangrijke rol speelde, sprak er nadrukkelijk in door. Met de genade en de gaven die hij ontvangen had, heeft hij Gods Kerk met ere gediend.

Een toegankelijk geschreven, rijk geïllustreerde uitgave.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Wilhelmus à Brakel”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.041 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.