# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Wuildershoeve

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Huwelijk
Jaar: 2013
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Na de diefstal van rode wijnappels uit de boomgaard van boer Wuilders door de kleermakerszoon Huib Witzer en zijn kameraden, komt Huib toch bij deze stugge boer in dienst.

Bram van Wingen is echter een verkeerde vriend voor hem. Op de ijsbaan voert Bram Huib dronken en ontrooft hem op de terugweg naar huis van de sleutel van “Wuildershoeve”, waar Huib ook de nachten doorbrengt om ’s morgens vroeg paraat te kunnen zijn voor de verzorging van het vee.

Boer Wuilders bestraft Huib, omdat hij Trui in de steek heeft gelaten en zich heeft beschonken op het ijs.

Huib kan deze bestraffing niet verdragen. Ook is hij jaloers op Toon Grebbe, die contact zoekt met de knappe kleindochter van boer Wuilders. Huib denkt dat hij te min is voor een huwelijk met Trui en dat Toon wel voorrang zal krijgen. Daarom besluit hij om dienst te nemen in het leger, terwijl boer Wuilders hem heeft uitgekocht, omdat hij zo’n goede knecht niet missen wil.

 

Voordat het echter zo ver is, gaat Huib op zoek naar werk bij een boer. Maar dat is moeilijk midden in de winter. Toch lukt het hem om een afspraak te maken met zijn oude vriend Bart Noppers en belooft hij Bart te gaan helpen.

Tijdens Huibs afwezigheid breekt Bram in bij boer Wuilders en bemachtigt een groot geldbedrag uit diens kast. Gealarmeerd door Trui ontstaat er een vreselijk gevecht, maar toch komt er uitkomst …

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Wuildershoeve”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.