# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Zoete zee

Arie Kok

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2018
Categorie:

Beschrijving

In Zoete Zee schetst Arie Kok een intiem en rauw portret van een gemeenschap die strijdt tegen het water, tegen de plannen van ambtenaren en ingenieurs, en tegen een tanend geloof in de goddelijke voorzienigheid.

Als de kotter van de Bargter familie Boon op volle zee bijna vergaat, wijst vader Braam zijn jongste zoon Izak als schuldige aan. Ten onrechte, vindt Izak. Maar het vertrouwen is weg en zijn versie van het verhaal wordt op Bargt niet geloofd. Izak verlaat het voormalige eiland, breekt met de tradities en het geloof en gaat in een polderschuur wonen. In het seizoen vist hij op paling, de andere maanden schildert hij, olieverf op doek. Op Bargt komt hij alleen als de zon onder is en het niet anders kan.

Als Izak jaren later zijn moeder naar het verzorgingshuis moet brengen en het ouderlijk huis in de verkoop gaat, blijkt het verleden hem meer te achtervolgen dan hem lief is. In een ultieme poging om achter de waarheid van zijn leven te komen, probeert hij de erecode van het dorp te breken. Hij moet alle zeilen bijzetten om de krachten die daarbij loskomen in de hand te houden.

1 recensie/beoordeling van Zoete zee

  1. Martijn

    Martijn

    ‘Zoete zee’ is een fascinerend portret van een fictieve gemeenschap aan de voormalige Zuiderzee. We volgen Izak, die vanwege een familiedrama zijn ouderlijk huis en de gemeenschap ontvlucht is maar er toch ook niet helemaal van los kan komen. Als zijn moeder naar een verzorgingstehuis moet en de boedel van het huis uitgezocht dient te worden komt oud zeer weer boven. Wat is er werkelijk gebeurt, tientallen jaren geleden, en wie heeft er schuld? De personages in het boek zijn levensecht, door de goede spanningsboog word je het verhaal ingetrokken en de beschrijvingen van het leven in het vissersdorp zijn boeiend. Het verhaal wordt vermengd met legendarische gebeurtenissen uit het verleden van de streek waardoor de roman nog eens aan kracht wint.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.