De Nieuwe Psalmberijming gereed, bundel in aantocht

Het project De Nieuwe Psalmberijming is voltooid. Sinds 2014 werkte een groep dichters aan nieuwe berijmingen van het Geneefse psalter. Die verschenen in de loop der tijd stuk voor stuk op de website www.denieuwepsalmberijming.nl. Nu alle 150 psalmen opnieuw zijn berijmd en door een laatste revisieronde zijn gekomen zal er ook een bundel worden uitgegeven van De Nieuwe Psalmberijming.

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. Jan Pieter Kuijper startte met de eerste berijmingen op de Geneefse melodieën. Andere dichters sloten zich bij het project aan: Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema. Zij namen allen één of meer berijmingen voor hun rekening. Daarnaast verleende een aantal (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici hun medewerking als meelezer en revisor.

De nieuw berijmde psalmen werden al volop in kerken gebruikt, in gemeenten binnen onder andere de Protestantse Kerk in Nederland, de Christelijk Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Te verwachten is dat dit aantal met het uitbrengen van een bundel nog verder zal groeien. Via de site kan een exemplaar van de bundel gereserveerd worden.


Martijn

Hoi, ik ben Martijn! In het dagelijkse leven werkzaam als blogger, op onder andere Frankrijk Puur. Bookfish heb ik opgericht om mijn liefde voor lezen met je te delen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie