Tip: Gratis boek ‘Coronavirus en Christus’ van John Piper

Op zoek naar inspiratie in deze tijden van veel thuiszitten? Op internet zijn veel bronnen te vinden om je geloofsleven te verdiepen. Regelmatig lichten we op Bookfish gratis boeken, ebooks en luisterboeken uit rondom christelijke onderwerpen.

John Piper is een Amerikaans theoloog die bekend staat om zijn uitgesproken theologie die je onder de gereformeerde en calvinistische richting kan scharen. Een van zijn meest gelezen werken is het boek Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist, waarin hij stelt dat het belangrijkste doel van de mens is om eeuwig van God te genieten om op die manier God te verheerlijken. Daarnaast schreef hij tientallen andere boeken en zijn er talloze preken en toespraken online terug te kijken.

Op de website van zijn organisatie Desiring God vind je een aantal van zijn boeken terug die gratis zijn te downloaden. Daaronder bijvoorbeeld zijn boek Esther, met een gedicht dat hij schreef waarin hij het verhaal van het gelijknamige Bijbelboek vertelt, een boek over Johannes Calvijn, een boek over het Bijbelse personage Job en een boek over hoe het verstand je kan helpen dichter bij God te komen.

Tijdelijk is ook een boek van John Piper dat hij schreef naar aanleiding van het Coronavirus gratis te lezen en beluisteren. Niet alleen in het Engels, het boek wordt ook gratis aangeboden in het Nederlands, door Desiring God in samenwerking met het platform Geloofstoerusting.nl. Een ebook, luisterboek of papieren boek zijn gratis aan te vragen via coronaenchristus.nl. In het boek geeft Piper een Bijbelse duiding bij de uitbraak van het coronavirus.


Martijn

Hoi, ik ben Martijn! Ik heb een eigen bedrijf met enkele websites, waaronder Frankrijk Puur met mijn persoonlijke tips voor bestemmingen in Frankrijk. Bookfish heb ik opgericht om mijn liefde voor lezen met je te delen.

Geef een reactie