Nederlands Bijbelgenootschap verkocht 53.000 bijbels in 2019

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft afgelopen jaar 53.000 complete bijbels verkocht. Dat zijn er 12.000 minder dan het doel van 65.000 dat de organisatie zich voor 2019 gesteld had. De tegenvallende verkopen wijt het NBG aan de algehele teruggang in belangstelling voor christelijke boeken en in de verzadiging van de bijbelmarkt. Dat staat te lezen in het vandaag uitgebrachte jaarverslag.

De belangrijkste nieuwe uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap in 2019 was de jongereneditie van de Bijbel in Gewone Taal. Verder wordt er door het NBG hard gewerkt aan een revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Die loopt iets voor op schema en moet in de loop van 2021 gereed zijn.

In de komende jaren verwacht het NBG ook nieuwe delen toe te voegen aan de in 2019 gestarte reeks bijbelstudie-uitgaven Verdiep je in… – een serie bijbelstudiemateriaal voor persoonlijk gebruik of gebruik in groepsverband – met onder andere een boekje over de Bergrede.

De digitale producten van het NBG konden op een grotere belangstelling rekenen. Zo groeide het aantal bezoekers op debijbel.nl naar 1,1 miljoen en zijn er tot en met 2019 in totaal 140.000 downloads van de app Mijn Bijbel. Ook de blogs worden goed gelezen en van de leesroosters werd in 2019 meer dan 32.000 keer gebruikgemaakt.


Martijn

Hoi, ik ben Martijn! In het dagelijkse leven werkzaam als blogger, op onder andere Frankrijk Puur. Bookfish heb ik opgericht om mijn liefde voor lezen met je te delen.

Geef een reactie