Nominaties EigenWijsPrijs en Hoogste Woord 2020 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de EigenWijsPrijs en Het Hoogste Woord, de prijzen voor het beste kinderboek die jaarlijks worden uitgereikt. Voor de EigenWijsPrijs bepaalt een kinderjury de winnaar, voor Het Hoogste Woord is er een vakjury.

Bij de EigenWijsPrijs zijn er twee categorieën, van groep 3 tot 5 en van 6 tot 8. In de eerste categorie zijn genomineerd: Mees en Tijn, een spannende nacht van Ina van der Beek, Battje en de lokfiets van Simone Foekens en Bikkel bevrijdt Jessica van Jan van den Dool.

De nominaties voor groep 6 tot 8 zijn Chaos in de brugklas van Willeke Brouwer, Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal van Judith van Helden en Papa, waar blijf je? van Willemijn de Weerd.

Het Hoogste Woord

De jury voor Het Hoogste Woord, bestaande uit Riet Meijers, Henriet Koornsberg, Gabrielle Medendorp, Dirry van de Grampel en Peter Dijkstra, heeft eveneens drie kinderboeken genomineerd. Het gaat om Overboord van Rijk Arends, Waar hoor ik thuis? van Femmie van Santen en Papa, waar blijf je? van Willemijn de Weerd.

Het is nog niet bekend wanneer de winnaars worden bekendgemaakt en de prijsuitreiking plaatsvindt.


Martijn

Hoi, ik ben Martijn! In het dagelijkse leven werkzaam als blogger, op onder andere Frankrijk Puur. Bookfish heb ik opgericht om mijn liefde voor lezen met je te delen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie