‘Overboord’ van Rijk Arends beste christelijke kinderboek van 2020

Vandaag zijn de winnaars van Het Hoogste Woord en de EigenWijsPrijs bekendgemaakt. Het Hoogste Woord, de juryprijs voor het beste kinderboek, werd gewonnen door Rijk Arends met zijn boek Overboord . Jan van den Dool en Willemijn de Weerd gingen er vandoor met de EigenWijsPrijs, de kinderjuryprijs.

De bekendmaking van de prijzen vond plaats via een video op de website Christelijkekinderboeken.nl.

De jury over Overboord :

‘De jury is van mening dat Rijk Arends met Overboord een knap opgebouwd, gelaagd en aangrijpend jeugdboek heeft geschreven over de actuele vluchtelingenproblematiek. Het boek kenmerkt zich door een goed doordachte verhaalstructuur. Daarnaast draagt het eraan bij dat de lezer een genuanceerder beeld krijgt van asielzoekers en dat je niet te snel moet (ver)oordelen. Kortom, een prachtig verhaal, waar ook volwassenen van kunnen genieten.’

Sinds 1999 stenen jaarlijks ook kinderen van allerlei scholen op hun favoriete boek. De winnaar van de EigenWijsPrijs middenbouw (groep 3-5) 2020 is geworden Jan van den Dool met  Bikkel bevrijdt Jessica . De winnaar van de EigenWijsPrijs bovenbouw (groep 6-8) is geworden Willemijn de Weerd met  ‘Papa, waar blijf je?.


Martijn

Hoi, ik ben Martijn! In het dagelijkse leven werkzaam als blogger, op onder andere Frankrijk Puur. Bookfish heb ik opgericht om mijn liefde voor lezen met je te delen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie