Privacybeleid

Privacy Statement Bookfish

Bookfish vindt privacy erg belangrijk. Wij waarderen het dat jij vertrouwen stelt in ons en zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen en zorgvuldig om te gaan met jouw persoonsgegevens. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doen en wat er met je gegevens gebeurt.

Bookfish verwerkt je persoonsgegevens op een manier die in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en dit Privacy Statement.

Van wie verzamelen wij gegevens?
Bookfish verzamelt en verwerkt gegevens van diverse categorieën betrokkenen. Het gaat om bezoekers van onze website en zakelijke contactpersonen.

Welke gegevens verwerken wij?
Als je de website van Bookfish gebruikt, kun je persoonsgegevens achterlaten. Dit doe je bijvoorbeeld als je je abonneert op de nieuwsbrief of een profiel aanmaakt. Persoonsgegevens die je achterlaat zijn bijvoorbeeld je naam, je e-mailadres en je IP-adres.

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Waarvoor gebruiken wij je gegevens? 

Wij kunnen je gegevens bijvoorbeeld gebruiken voor het versturen van de nieuwsbrief, het beantwoorden van vragen, het plaatsen van een reactie onder een blog en het tonen van je profiel.

Cookies:
Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin uitgelegd wordt waarom wij cookies gebruiken. Door op ‘akkoord’ te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Je kunt cookies verwijderen via je browserinstellingen. Op Bookfish worden alleen noodzakelijke cookies voor het inlogproces en cookies voor analyse gebruikt.

Google Analytics:
Bookfish maakt gebruik van Google Analytics voor statistieken rondom het gebruik van de website. We gebruiken deze gegevens om de website te verbeteren. Wij hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google, laten IP-adressen anoniem verwerken, ‘gegevens delen’ is uitgeschakeld en er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies.

Hoe lang bewaren wij gegevens?
Wanneer je contact opneemt via een contactformulier of e-mail bewaren wij je gegevens zolang als nodig is om je vraag of verzoek te behandelen. Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je tips en informatie die te maken heeft met de inhoud van onze website. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink, waarmee je dit abonnement op ieder moment kunt opzeggen. Wanneer je je hebt afgemeld, verwijderen wij je gegevens na uiterlijk vijf jaar. Gegevens die nodig zijn voor het tonen van je persoonlijke profiel worden bewaard zolang de website in de lucht is, of uiterlijk tot het moment waarop je zelf verzoekt dat deze gegevens verwijderd worden.

Met wie delen wij gegevens?
De informatie van websitebezoekers, persoonlijke profielen en zakelijke contactpersonen wordt niet gedeeld, tenzij dit nodig is om bijvoorbeeld een bestelling af te handelen of als dit uitdrukkelijk wordt vermeld (bijvoorbeeld bij onze winacties).

Hoe beveiligen wij gegevens?
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Dat betekent bijvoorbeeld dat zo min mogelijk mensen toegang hebben tot je gegevens en dat alle gegevens in een beveiligde omgeving staan.

Vragen, opmerkingen of klachten?
Je kunt ons op elk gewenst moment via info@bookfish.nl vragen aan te geven welke gegevens wij van jou verwerken. Daarnaast kun je op elk gewenst verzoeken je gegevens aan te vullen, te verbeteren of te verwijderen.

Als je vragen, opmerkingen of klachten hebt over dit Privacy Statement of de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan, kunt je altijd contact met ons opnemen of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Bookfish.nl is een uitgave van Martijn Joosse Media:
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden

info@bookfish.nl

Aanpassen
Bookfish heeft het recht dit Privacy Statement op elk gewenst of noodzakelijk moment aan te passen. Het meest actuele Privacy Statement is altijd via de website te bekijken.

Versie: mei 2020