Veelgestelde vragen

Bookfish? Waarom heet deze website zo?

Waarschijnlijk weet je wel dat de Ichthusvis van oudsher een teken is dat dient als herkenning tussen christenen onderling, wereldwijd. In Nederland zijn er diverse organisaties die hun naam daarvan afgeleid hebben, zoals de welbekende Visje met leuke quotes, datingsite Funky Fish en banensite Jobfish. Omdat wij ons op boeken richten, kwamen we al snel op de naam Bookfish. Op onze site kun je je vishengel uitwerpen op zoek naar je volgende christelijke boek om te lezen of cadeau te doen.

Hoe volg ik favoriete auteurs?

Klik bij een boek op de auteursnaam en je komt op de auteurspagina. Daar vind je een optie om aan te vinken dat deze auteur favoriet is. Als je deze aanvinkt dan blijf je via ‘Mijn updates’ op de hoogte van nieuwe uitgaven van deze auteur.

Waarom staan er alleen christelijke boeken op Bookfish?

Bookfish is een website met een overzicht van boeken van christelijke uitgevers en boeken met een christelijk thema. Natuurlijk lezen christenen niet enkel christelijke boeken, maar we hebben ons tot doel gesteld om juist het christelijke boek als onderwerp van de site te nemen en te promoten. Misschien herken je het wel, je zou eigenlijk liefst eens wat meer christelijke boeken willen lezen, maar waar moet je beginnen? Op Bookfish willen we je inspireren met tips voor jouw volgende christelijke boek.

Voor algemene (niet-christelijke) boeken zijn er al diverse andere websites waar je terecht kunt, zoals boekensite Hebban. We hebben echter gemerkt dat juist op dat soort algemene sites christelijke boeken wat ondergesneeuwd raken. Ook daarom hebben we ervoor gekozen om alleen boeken van christelijke uitgevers en boeken met een christelijk thema op deze site op te nemen.

Ik mis nog een boek op Bookfish. Wat kan ik daaraan doen?

De database met boeken van Bookfish wordt regelmatig bijgewerkt. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een boek wilt beoordelen dat nog niet op deze website staat. Je kunt zelf heel eenvoudig een boek toevoegen via deze pagina. We zullen het boek na inzending beoordelen en zo snel mogelijk opnemen op de website.

Hoe voeg ik een eigen afbeelding toe aan mijn profiel?

Je kunt zowel een profielafbeelding instellen als een brede omslagafbeelding. Dat kan door op je profielpagina rechtsboven in het vierkantje en rechtsboven in de brede omslagafbeelding op het ‘upload’-icoontje te klikken en vervolgens een afbeelding die op je computer of smartphone staat te kiezen. Afbeeldingen die je hier instelt moeten van jezelf zijn (eigen foto’s) of vrij van rechten zijn. Kijk voor mooie omslagafbeeldingen bijvoorbeeld eens op unsplash.com of pixabay.com.

Waar is ChristelijkeRomans.nl gebleven?

Deze website is begonnen als ChristelijkeRomans.nl. Omdat we graag ook breder wilden kijken dan alleen romans, hebben we de website omgezet naar Bookfish. Christelijke romans vind je voortaan in de categorie Romans.

Waarom verwijzen jullie naar de boekhandels én naar Bol.com?

We verwijzen je bij ieder boek via een knop door naar onze pagina met een overzicht van christelijke boekhandels zodat je daar direct het boek kunt bestellen. Maar Bookfish.nl is een privé-initiatief. Om de kosten voor het in stand houden van deze website te dekken, staat er bij elk boek daarnaast ook een link naar Bol.com. Wanneer je daar iets bestelt krijgen we namelijk een klein percentage van het aankoopbedrag. Er is op dit moment geen mogelijkheid om op een andere manier geld met deze website te verdienen, dus kiezen we hier voor. Liever zouden we de christelijke boekhandel helemaal steunen door alleen naar hen te verwijzen, maar dan kunnen we deze site helaas niet in de lucht houden. We hebben dus wel een index gemaakt met alle christelijke boekhandels in Nederland waar je de boeken op deze site ook kunt kopen. Koop je je boeken liever niet online, neem dan hier een kijkje.